Συνεπής στο ιστορικό του ραντεβού ο λαός του Ηρακλή—Όλες οι τελευταίες εξελίξεις


Τελικά ναι. Ο κόσμος του Ηρακλή, αυτός ο υπέροχος λαός, πέτυχε τον πρώτο του στόχο: Όχι μόνο έδειξε σε ορισμένους ότι υπάρχει αλλά δείχνει και με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια δυναμική που διαθέτει!

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η κινητοποίηση ήταν συγκινητική. Πάνω από 10.000 Ηρακληδείς ξανά έδωσε βροντερό παρών με τη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από το Ιβανώφειο γύρω στις 8 η ώρα, διέσχισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατέληξε στα διόδια της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών στο ύψος των Μαλγάρων και προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμό τους.

Οι εξελίξεις τρέχουν και είμαστε υποχρεωμένοι να τις καταγράψουμε για την καλύτερη ενημέρωσή σας. Μην ξεχνάμε ότι αύριο (Πέμπτη 3/6) οι δημοσιογράφοι έχουν απεργία. Πάμε λοιπόν:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΟ

Πριν πραγματοποιηθεί η μεγάλη αυτή μηχανοκίνητη πορεία εγιναν πολλά. Καταρχήν είχαμε τις δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής αδειοδότησης, κ. Χρήστος Σάββας προέβη σε δηλώσεις:

«Πιστεύω πως στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων ο Ηρακλής έχει ελπίδες. Διαπιστώσαμε σοβαρές ελλείψεις στο φάκελο. Υπάρχουν ελλείψεις αναφορικά με οικονομικά και διοικητικά κριτήρια. Είχαμε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουμε τον Ηρακλή, είπαμε στη διοίκηση της ομάδας ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Υπάρχει ο νόμος και από τη στιγμή που υπήρχαν αυτές οι παραλείψεις δεν μπορούσαμε να δώσουμε άδεια». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σάββας υπογράμμισε: «Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν καταθέσει όλες πλήρη φάκελο. Όποιες είχαν ορισμένες ελλείψεις θα τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο. Δεν πήρε άδεια ο Πιερικός επειδή ο προπονητής του δεν είχε το απαιτούμενο δίπλωμα, όπως και ο ΟΦΗ». Συνεχίζοντας τόνισε: «Σήμερα θα στείλουμε το σκεπτικό της απόφασης στον Ηρακλή. Και πέρσι δεν είχαμε δώσει άδεια στο Λεβαδειακό και στα Γιάννινα όμως κατόπιν οι ομάδες έκαναν έφεση και δικαιώθηκαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή. Δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω με λεπτομέρειες τα στοιχεία που λείπουν από το φάκελο του Ηρακλή όμως υπάρχουν εκπρόθεσμες πληρωμές και μέχρι πρότινος ξέραμε για ν έναν ξένο παίκτη που δεν πληρώθηκε του οποίου το όνομα τώρα μου διαφεύγει! Ελπίζω και εύχομαι να πάρει την άδεια γιατί είναι ένα ιστορικό σωματείο». «Δεν δεχτήκαμε καμία πίεση από κανένα αλλά δεν μπορούσαμε να παραβούμε και τους κανονισμούς της Σούπερ Λίγκα και της ΟΥΕΦΑ. Με βάση αυτούς κρίνουμε τους φακέλους». Κλείνοντας ο κ. Σάββας υπογράμμισε: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΠΑΟΚ μας κατέθεσε τον πληρέστερο φάκελο από όλη τη Σούπερ Λίγκα». ( http://www.metrosport.gr/savvas-%C2%ABechi-elpides-o-iraklis%C2%BB )

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Σήμερα το απόγευμα εστάλη στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής αδειδότησης της ΕΠΟ. Έχουμε λοιπόν 3 λόγους για τους οποίους ο ιστορικότερος σύλλογος της χώρας. Αυτοί είναι:

α) ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες εντός των ημερομηνιών -έως 31/3/2010- οφειλές στους ποδοσφαιριστές Μπιλίσκοφ, Κοβαλέφσκι, Ντιε ο ι οποίες αφορούν το διάστημα έως και 31/12/2009.

β) μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και

γ)μη ύπαρξη γενικού διευθυντή και λογιστή α’ ( http://www.soccerplus.gr/article/oi-treis-logoi-gia-ti-mi-adeiodotisi-toy-irakli )

Το παραμύθι με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καταντάει κουραστικό! Δηλαδή αν πάρει κάποιος ένα δάνειο και αργήσει να το πληρώσει ένα μήνα τι γίνεται;;Του κατάσχουν την περιουσία και τον πάνε φυλακή;Μην ξεχνάτε ότι Ντιέ, Κοβαλέφσκι και Μπιλίσκοφ έχουν πλη-ρω-θεί!!! Επίσης, όταν μια ομάδα δεν έχει γενικό διευθυντή και λογιστή α’ δεν κάνει να αγωνίζεται στη Σούπερλιγκα; Αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί πανεύκολα. Όσο για την αύξηση του ΜΚ οι άνθρωποι της ΠΑΕ και νομικοί κύκλοι είναι αισιόδοξοι ότι είναι και αυτό ένα εμπόδιο που θα ξεπεραστεί.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά τη βροντερή αντίδραση του λαού του Ηρακλή, έστειλε σήμερα επίστολη προς τον πρωθυπουργό της χώρας, τον υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού και ,τέλος, τον γενικό γραμματέα αθλητισμού:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε χθες το φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής με αποτέλεσμα η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό και μη συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ κατά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Σαφώς κανείς δεν έχει αντίρρηση να εφαρμοστεί ο νόμος. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε επιλεκτική εφαρμογή του. Δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλα να ισχύουν στην Αθήνα και άλλα στην περιφέρεια και δη στη Θεσσαλονίκη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Ηρακλής έχει μια Ιστορία 102 ετών και μια πορεία που είναι ταυτισμένη με την Ιστορία της ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτή την Ιστορία.
Ο Ηρακλής είναι κομμάτι της πόλης και έχει μάθει να αγωνίζεται και να κερδίζει μέσα στα γήπεδα, όχι στα παρασκήνια, όχι στα χαρτιά, όχι στα τερτίπια. Είναι μια πραγματικότητα που την αποδέχονται ακόμη και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων. Κατόπιν τούτων, ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των αθλητικών θεμάτων και κατά συνέπεια να ανοίξουν και να εξεταστούν οι φάκελοι όλων των ομάδων που πρόκειται να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ. Το απαιτεί ο λαός της Θεσσαλονίκης, το απαιτεί ο φίλαθλος κόσμος της χώρας.»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ

Ναι, καλά διαβάζετε. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, μετά τις δηλώσεις του στο MEGA, εμφανίστηκε για 2η φορά στα ΜΜΕ, αυτή τη φορά στο αθλητικό ραδιόφωνο «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ»:

«Είμαι βαθιά συντετριμμένος με αυτά που συμβαίνουν όπως όλος ο κόσμος του Ηρακλή. Ξέρω ότι ο πόνος όλων είναι μεγάλος στις καρδιές όσων αγαπάνε την ομάδα. Το πώς φτάσαμε εδώ θα μου επιτρέψετε να το συζητήσουμε όταν τελειώσει ο Γολγοθάς που είμαστε αναγκασμένοι να ανεβούμε και αυτόν. Η ομάδα δέχεται έναν πόλεμο. Οσο και να θέλουμε να λέμε ότι εν έτει 2010 θέλουμε να γίνει μία κάθαρση, βλέπουμε ότι το παρασκήνιο θριαμβεύει».

Είπε ακόμη ότι… «ένιωσα παρείσακτο πρόσωπο στην ομάδα του Ηρακλή και δεθήκανε τα χέρια και τα δικά μου και των συνεργατών μου. Δεν άφησα ποτέ την ομάδα και τη στήριξα πάντα. Ξέρω ότι τα παιδιά στη διοίκηση κάνουν τιτάνιες προσπάθειες και έχουν και τη στήριξη των οργανωμένων και έτσι πρέπει να συνεχίσουν».

Συμπλήρωσε ότι… «αυτή τη στιγμή ένας είναι ο αγώνας, ένας είναι ο εχθρός. Καταλαβαίνω την πικρία των οργανωμένων προς το πρόσωπό μου γιατί εγώ ήμουν ο πρόεδρος και που έτρεξε την ομάδα. Σε όλα υπήρχε ανιδιοτέλεια. Στα λάθη, στις λάθος επιλογές. Δεν κέρδισα τίποτα. Κέρδισε αναξιοπρέπεια, κυνηγητό. Και εγώ τραβάω τον δικό μου Γολγοθά. Ο καθένας αυτή τη στιγμή κάνει τον αγώνα του από τη μεριά του. Εγώ, εδώ με τα κέντρα των αποφάσεων. Κι από το πρωί μέχρι τα ξημερώματα ασχολούμαι με αυτό. Ο κόσμος στους δρόμους, η διοίκηση που συνεχίζει την προσπάθεια. Είναι άδικη 100% και επιπόλαιη η απόφαση που βγήκε. Οι άνθρωποι που πήρανε αυτές τις αποφάσεις, θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν κάνει το μεγάλο λάθος. Οποιος ενδιαφέρεται για το καλό του Ηρακλή, ας πιέσει. Όχι κάτι παράνομο. Τους πήγαμε ό,τι μας ζήτησαν και στο τέλος η απόφαση βγήκε αυτή που βγήκε. Δεν θέλω να προδικάσω τίποτε. Αν κάποιοι θέλουν να σώσουν την παρτίδα στο 90’, ας κάνουν αυτό που πρέπει. Αν θεωρούν ότι κάποιες πληρωμές είναι εκπρόθεσμες, δεν υπάρχει καμία ομάδα στον πλανήτη που να μην το κάνει. Ακόμη και η ΦΙΦΑ είναι ελαστική. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να το αφήσουμε έτσι. Να το καταλάβει και η Πολιτεία. Το κόλπο είναι ότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να επέμβει η Πολιτεία. Ο κόσμος όμως είναι στους δρόμους. Η πολιτεία να μην επέμβει αλλά να ελέγξει ότι όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνονται. Ας κινητοποιηθούν όλοι οι βουλευτές, η Πολιτεία γιατί και αυτή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Υπάρχει κόσμος που ακολουθεί μια ομάδα».

Για την απουσία του εδώ και καιρό, είπε ότι… «το ότι επέλεξα να μην εμφανίζομαι πουθενά ήταν για να μη ρίξω λάδι στη φωτιά και δεν υπήρχε λόγος να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις. Δεν είναι θέμα φόβου το ότι δεν εμφανίζομαι αλλά δεν θέλω να ασχολούνται οι δημοσιογράφοι με αντιπαραθέσεις του κόσμου με μένα».

Είπε ακόμη ότι… «έδωσα όλη μου τη ζωή και έδωσα χρήματα για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια. Και εγώ έχω φθάσει στο αμήν, όπως όλοι. Βίωσα με τον σκληρότερο τρόπο την κριτική, με τα λάθη που έχω κάνει».

Πρόσθεσε για το θέμα Μπιλίσκοφ ότι… «ενώ είχα τη διαβεβαίωση ότι το θέμα του Μπιλίσκοφ είχε τελειώσει, μας ήρθε η πληροφόρηση ότι κινούνται κάποιοι κύκλοι στην Ελλάδα και ανακινούν το θέμα Μπιλίσκοφ. Κινήθηκα μέσα σε ένα βράδυ και έβγαλα και πλήρωσα 100.000 και πρόλαβα την τελευταία στιγμή να κλείσω το θέμα του Μπιλίσκοφ. Εβαλε και κάποια χρήματα και ο κ.Παντελή. Τότε γλιτώσαμε το μεγάλο πρόβλημα. Δοξάζω τον Θεό που το μάθαμε».

Συμπλήρωσε ότι… «πήρα πολλά μαθήματα στο ποδόσφαιρο. Για την Ηρακλειδοσύνη κάποιων που κάνανε προσφυγή και αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να πάρουν τα χρήματά τους».

Είπε ακόμη ότι… «ευθύνη έχουμε όλοι μας. Και εγώ έχω ευθύνη. Η ενασχόλησή μου με τον Ηρακλή έχει κλείσει. Θα είμαι πάντα Ηρακλής και θα ασχολούμαι με την ομάδα. Είμαι και εγώ σε κακή κατάσταση, θα προσπαθήσω όμως με ό,τι δυνάμεις έχω, ό,τι μου έχει απομείνει οικονομικά. Οσο κι αν έχω πληγωθεί, όσο κι αν έχω περάσει τη δοκιμασία της ζωής μου, πάντα η ψυχή μου θα καρδιοχτυπά όταν θα βλέπω αυτή την ομάδα. Εχω πάθει μεγάλη ζημιά. Προσπαθώ να δουλέψω, να κλείνω δουλειές για να εξοικονομώ χρήματα και να μπορέσω να καλύψω υποχρεώσεις και να κινούμαι». ( http://bluearena.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5107:q—q&catid=10:podosfairo-iraklis&Itemid=209 )

Ο σχολιασμός δικός σας.

ΤΡΑΓΙΚΟ: «Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ»!!!

Είναι τρα-γι-κό και αποκαλυπτικότατο. Απλά δείτε το: http://www.gazzetta.gr/football/greece/item/86134-o%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82%CE%84%CE%84

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΥΣΙΑΚΟ

Έχοντας νοιώσει στο πετσί μας τις συνέπειες της ανεπάρκειας και αναξιοπιστίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και της ανοχής και συνενοχής όλων των φορέων του «αυτοδιοικούμενου» ποδοσφαίρου μας και των αρχών της Πολιτείας (Υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομίας), που εξαφάνισαν το Σωματείο μας εξυπηρετώντας έτσι παράνομα συμφέροντα,

διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το νόμιμο του εξοβελισμού του ιστορικού σωματείου του ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης από το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας για τυπικούς και όχι αγωνιστικούς λόγους, και συμπαριστάμεθα στον αγώνα της Διοίκησης και των φιλάθλων του.

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

http://www.ilisiakos.gr/ArticleViewer.aspx?art=662c0dd8-fab3-44a8-af5f-621ea775fb9c

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η μεγαλειώδης πορεία είναι το επιστέγασμα της σημερινής ημέρας. Το κερασάκι στην τούρτα. Τρομερές στιγμές συσπείρωσης, πείσματος και αυτοπεποίθησης ζει ο λαός του Ηρακλή. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις παντού! Παντού! Τα αθλητικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει φωτιά από τηλεφωνήματα από φιλάθλους όλων των ομάδων της πόλης. Τηλεφωνήματα και μηνύματα συμπαράστασης, εκτός ορισμένων θλιβερών εξαιρέσεων.

Στα δε ΜΜΕ των Αθηνών τσιμουδιά. Αν εξαιρέσει κανείς τις αθλητικές ιστοσελίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κοιμούνται ένοχα και ύποπτα.

Ακόμα είναι νωρίς για φωτογραφικό υλικό, όταν όμως βρούμε κάτι, θα το δημοσιεύσουμε αμέσως.

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗΔΕΩΝ.

ΜΠΡΑΒΟ, ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ

ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ (7ΜΜ). ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ.ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: