Εξώδικο Κονέ στην ΠΑΕ Ηρακλής


Εξώδικο απέστειλε ο Παναγιώτης Κονέ προς την ΠΑΕ Ηρακλής για τις οφειλές προς το πρόσωπό του που αγγίζουν τις 80.000 ευρώ! Ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περίμενε να τελειώσει η υπόθεση της αδειοδότησης της ομάδας και μετά να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.

Σε αυτή τη χώρα βέβαια, ενώ το εξώδικο είναι λέξη χιλιοειπωμένη, ελάχιστοι γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενό της. Μετά από έρευνα στο Ίντερνετ διαφωτιστήκαμε λίγο:

Από ένα γνωστό φόρουμ αλιεύσαμε το παρακάτω κείμενο ( http://www.e-steki.gr/showthread.php?t=4723 ):

«Το εξώδικο είναι ένα έγγραφο το οποίο συντάσσεται από δικηγόρο, επιδίδεται από δικαστικό επιμελητή και το περιεχόμενό του είναι συνήθως ελεύθερο (ανάλογα με τη φύση της υπόθεσης ) χωρίς να έχει την αυστηρή μορφή (προϋποθέσεις) ενός δικογράφου.
( που εν αντιθέσει με το εξώδικο κατατίθεται στη γραμματεία του δικαστηρίου)

Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις το εξώδικο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση που ορίζεται ρητά από το νόμο για να μπορέσει κάποιος να εισάγει την απαίτησή του ενώπιον δικαστηρίου..πχ. αν χρωστάτε ενοίκια ο ιδιοκτήτης για να προβεί στην γρήγορη και άμεση απόδοση του ακινήτου προς αυτόν ( να σας βγάλει από το σπίτι ) πρέπει πρώτα να στείλει ένα εξώδικο όπου σας προσκαλεί να καταβάλετε τα οφειλόμενα εντός ενός μηνός. Αν εσείς δεν καταβάλετε μέσα στο μήνα το χρησιμοποιεί για να κινήσει συγκεκριμένη διαδικασία που έχει όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση το εξώδικο αυτό.


Γενικά το εξώδικο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως οπότε δέον είναι αν σας επιδοθεί ένα να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο.»

Υπάρχουν αρκετοί που δε φοβούνται με την ιδέα του εξωδίκου, να τους θυμίσουμε όμως ότι και ο Ντένις Επστάιν πριν καταθέσει προσφυγή είχε στείλει εξώδικο στη Μίκρα ( http://www.sport24.gr/html/ent/557/ent.356557.asp )! Γι’αυτό προσοχή. Ο Κονέ είναι ένας από τους παίκτες που τόσο η διοίκηση όσο και η τεχνική ηγεσία του Ηρακλή θέλουν να παραμείνει στην ομάδα και γι’αυτό πρέπει να βρεθεί η «φόρμουλα» άμεσα.Πάντως από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή τονίζεται ότι δεν υπάρχει θέμα προσφυγής απλά επιθυμεί να μάθει πότε θα του καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Μια πιο επιστημονική ανάλυση για τα εξώδικα: http://ec.europa.eu/civiljustice/adr/adr_gre_el.htm

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: