Ο Ανεξάρτητος «πέφτει» υπερήφανος , ο δούλος «πεθαίνει» όμως άκλαφτος


herculesΗ εικόνα ενός συλλόγου, μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, δε διαμορφώνεται μονάχα από τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως, είναι αποτέλεσμα της συνέπειας, της ιδεολογίας, της γενικότερης συμπεριφοράς και στάσης που έχει ο σύλλογος ή η ομάδα απέναντι στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα.
Την εικόνα σου σαν ομάδα δε τη φτιάχνεις βασιζόμενος μόνο…στο έτος ίδρυσής σου και σε κάποιες αγωνιστικές επιτυχίες του παρελθόντος. Κάθε μέρα τη χτίζεις. Με κάθε σου απόφαση, με κάθε πτυχή των πράξεών σου. Και για να καταλήξουμε κάπου, η όποια εικόνα έχεις, έχει αντίκτυπο και στο πώς σε βλέπουν οι φίλαθλοι των υπόλοιπων ομάδων: Με συμπάθεια, ουδετερότητα ή… αντιπάθεια.

Σήμερα μάθαμε για το «θάνατο» του ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης αποχωρεί, εξουθενωμένη από τη Σούπερ Λιγκ, αποχαιρετά τα «μεγάλα σαλόνια» (οκ εδώ γελάμε) και το μέλλον της είναι αβέβαιο. Ποιος και τι φταίει για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ομάδα του Νίκου Μαχλά; Οι απόψεις πολλές.

Και αν οι απόψεις διίστανται ως προς αυτό, συγκλίνουν σε άλλη παράμετρο της εξέλιξης τούτης: Το άκουσμα της είδησης αυτής δεν έφερε … θλίψη στους φιλάθλους των υπόλοιπων ομάδων! Ακούστε απλά κουβέντες φιλάθλων ή μπειτε στο διαδίκτυο και στο σχολιασμό της είδησης για την οποία κάνουμε λόγο!

Ποιος; Ο ΟΦΗ, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελεί μια συμπαθέστατη ομάδα στο ευρύ φίλαθλο κοινό, προκαλεί χαρά και δικαίωση σε πολλούς με την εξαφάνισή του ( η οποία προφανώς θα είναι προσωρινή). Κι αυτό γιατί; Ο ΟΦΗ είχε προτιμήσει εδώ και δεκαετίες ένα συγκεκριμένο δρόμο: Ουσιαστικά υποτιμώντας την ίδια του δυναμική ως αντιπροσώπου της Κρήτης στην Α’ Εθνική, αντί να πορευτεί ανεξάρτητος και αυτάρκης προτίμησε να μπει σε τρένα ξένα. Κάποτε στο τρένο του Παναθηναϊκού, προσφάτως σε αυτό του σωτήρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μόνο που σε τρένα άλλων, δεν είσαι ο οδηγός. Επιβάτης είσαι και μάλιστα συνήθως της Β’ Θέσης. Βρήκε μια θέση πρόχειρη, νόμιζε πως βολεύτηκε, αλλά ελεγκτές και μηχανοδηγοί με τον τρόπο τους τον πέταξαν με τις κλωτσιές κι ενώ το τρένο είναι εν κινήσει.

Σχεδόν σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, πλην αυτών που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό Πειραιώς, έχει δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές, έντονο αίσθημα απέχθειας απέναντι στα περίφημα «παραρτήματα» συγκεκριμένης ομάδας… Ο ΟΦΗ, καλώς η κακώς, δικαίως ή αδίκως, θεωρούνταν ένα από αυτά. Ουσιαστικά οι πολλοί που χαίρονται με τη διάλυση της ομάδας του Ηρακλείου, χαίρονται όχι επειδή ο ΟΦΗ σαν ΟΦΗ φεύγει από τη Σούπερ Λιγκ. Χαίρονται διότι μετρούν μείον ένα παράρτημα (αλίμονο, πόσα θα ξεφυτρώσουν πάλι «από το πουθενά»).

Αν κάνουμε ένα flashback και γυρίσουμε στο 2011, θα θυμηθούμε ότι αυτοί που ηδονίζονταν με τον άδικο υποβιβασμό του Γηραιού, κατά τρεις (!) κατηγορίες ήταν κυρίως οι σκληροπυρηνικοί συμπολίτες. Μεγάλη μερίδα του ελληνικού φίλαθλου κοινού τότε (και όσο περνά ο καιρός ακόμη περισσότεροι) αντιλαμβάνονταν την αδικία. Συμπάθεια υπήρχε και υπάρχει ακόμα προς το σύλλογό μας, εν αντιθέσει με όσα διαπιστώνουμε για τον ΟΦΗ. Ο λόγος προφανής: ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ. ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΗ ΠΟΔΙΑ ΔΕ ΦΙΛΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ! Διότι έτσι είναι, κύριοι, οι πραγματικά μεγάλες ομάδες! Ο ΟΦΗ με την πολιτική που ακολούθησε, κατόρθωσε να προκαλέσει αντιπάθεια προς το πρόσωπό του και τώρα δε βρίσκεται κανείς εξω-ΟΦΙΚΟΣ (ας γίνουμε λεξιπλάστες) να τον κλάψει ή να του δώσει το χέρι να σηκωθεί…

ofi10

Ο Ηρακληδέας, ως φίλαθλος και υποστηρικτής ενός ανεξάρτητου σωματείου που δεν άνηκε στον ΠΟΚ, νομίζουμε πως πρέπει να προσδοκά τη γρήγορη επιστροφή του ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ .  Προσέξτε όμως. Τη γρήγορη επιστροφή ενός ΟΦΗ ανεξάρτητου, που να μην ανήκει πουθενά και να μην εξαρτάται από κανέναν! Όπως θέλουμε, όλοι οι υγιείς φίλαθλοι, να δούμε επιτέλους το πρωτάθλημα: Ομάδες αυτάρκεις, καθαρές που να πορεύονται περήφανες, με κόσμο και χωρίς άνωθεν αφεντικά του παρασκηνίου! Και είμαστε βέβαιοι πως υπάρχει σημαντική μερίδα των φιλάθλων της κρητικής ομάδας που αυτό ακριβώς επιθυμούν. Λυπούμαστε που θα το πούμε αν ο ΟΦΗ προσδοκά να επιστρέψει πάλι ως παράρτημα και τσιράκι οποιουδήποτε «μεγάλου», τότε μη σώσει και επιστρέψει ποτέ!

Ο Ηρακληδέας δεν ξεχνά. Μπορεί σε κάποια τους ανακοίνωση οι οργανωμένοι του ΟΦΗ να είχαν εκτοξεύσει κάποια βέλη κατά της ομάδας μας, αλλά τον Ιούνιο του 2010 τόλμησαν και είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν ανοιχτά το λαό του Γηραιού…Τότε που όλοι προσπαθούσαν σαν κοράκια να κατασπαράξουν τον Ημίθεο. Σίγουρα και οι ίδιοι οι οπαδοί και οι φίλαθλοι του ΟΦΗ θα τα έχουν βάλει – δικαίως – με τους παράγοντες που τους έφεραν σε αυτήν την κατάσταση και παράλληλα χάλασαν στο ευρύ κοινό την εικόνα της αγαπημένης τους ομάδας.

Ας ευχηθούμε λοιπόν, στον ΟΦΗ και σε κάθε ιστορική ομάδα που πάει για τα τάρταρα ή βρίσκεται ήδη σε αυτά, να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
ΚΑΘΑΡΟΣ
ΔΥΝΑΤΟΣ

Διότι, κύριοι, είμαστε Ηρακληδείς αλλά είμαστε και φίλαθλοι. Η ομάδα μας από του χρόνου –πιθανόν- θα συμμετέχει στη Σούπερ Λιγκ. Αυτή τη Σούπερ Λιγκ γουστάρουμε να την κάνουμε όπως πρέπει να είναι επιτέλους! Και μόνο με ομάδες που μπορούν να φέρουν κόσμο στο γήπεδο και πορεύονται ΚΑΘΑΡΕΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ, ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ, ΥΓΙΕΙΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο!
Δύσκολο; Ακατόρθωτο; Ουτοπικό;

Όπως και να το χαρακτηρίσετε, εμείς το ονειρευόμαστε!

ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

O Grias

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Άψογα τα λες. Έτσι ακριβώς είναι. Πάντα ο μέσος Ομιλίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα με το μέσο Ηρακληδέα. Μια σημείωση μόνο. Στο άρμα του χοντρού βρέθηκε η ομάδα μας. Δεν την βάλαμε εμείς. Η διοίκηση την έβαλε. Αργήσαμε να ξυπνήσουμε όμως. Νομίσαμε πως αρκούσε να διώξουμε τους βαρδινογιάννηδες. Εφησυχάσαμε. Δεν περιμέναμε πως ο Πουλινάκης θα τολμούσε να μας βάλει στο άρμα του χοντρού. Ας προσέχαμε….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: